Magazin PutovanjeOdmor za svačiji džep Grad Otočec (Slovenija) – posetite čarobni dvorac na vodi

Grad Otočec (Slovenija) – posetite čarobni dvorac na vodi

by Administrator

Jedini vodeni dvorac u Sloveniji je današnji hotel Grad Otočec. On je okružen predivnom prirodom i nalazi se na reci Krki u Sloveniji. Dvorac izgleda kao iz bajke „ Lepotica i Zver“ a park je bogat predivnim zelenilom i egzotičnim vrstama drveća, kao što su bela vrba, crna topola i crna jela.

Ovaj dvorski park nastao je između 18. i 19.veka i danas je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija, uglavnom namenjena porodičnim turistima.

Ukoliko posetite ovo mesto možete uživati u šetnji oko dvorca i uživati u pogledu na prozirnu reku Krku i labudove koji će rado doplivati do vas. U ovoj reci živi preko 32 vrste riba, od kojih su i neke koje su danas u izumiranju.

Nije poznato ko je sagradio ovaj čarobni dvorac, ali poznato je da je pripadao porodici Otočan,vlasnici su se smenjivali kroz vekove a zadnji poznati vlasnik bio je grof Margheri.

Dvorac je i danas sačuvao srednjovekovni izgled,a danas je jeda od najelitnijih hotela u Sloveniji. Ceo kompleks spojen je mostovima kojim i dolazite do ovog čarobnog kompleksa.

U neposrednoj blizini su poznati hoteli za sport, rekreaciju i rehabilitaciju. Tako da u potpunosti možete uživati u aktivnom vikendu i prelepoj prirodi. Trava na svakom metru ovog mesta je nestvarno zelena kao i cela priroda koja je još uvek pod zaštitom države.

0 komentar

Slične teme