Magazin ModaU trendu Modni dizajner Ričard Kvin primio British Design nagradu od Kraljice Elizabete II na nedelji mode u Londonu

Modni dizajner Ričard Kvin primio British Design nagradu od Kraljice Elizabete II na nedelji mode u Londonu

by Administrator

ricard kvinČestitamo Ričardu Kvinu, modnom dizajner koji je upravo dobio nagradu za britanski dizajn lično od Njenog Veličanstva Kaljice Elizabete Druge na kraju spektakularne revije u okviru londonske nedelje mode.

Ovo je prvi put da kraljica prisustvuje nedelji mode u Londonu, gde je u VIP redu pored Kerolajn Raš, direktorke  organizacije British Fashion Council i Ane Vintur, urednice časopisa Vogue uživala u Ričardovoj kolekciji koja uključuje mikseve jarkih cvetnih dezena od glave do pete, štampanih na somotu, lanu, likri, foliji i drugim materijalima. Kompletna kolekcija je štampana u njegovomstudiju u Londonu uz pomoć Epson digitalnih štampača na materijalima koji su isporučeni od strane kompanije Premier Textiles. Posebno izrađene čizme, cipele, torbe i rukavice pune dužine su upotpunile izgled, dok su šlemovi za motore dizajnirani uz pomoć kompanije Slam Signs uz upotrebu Epson tehnologije.

Nova nagrada je priznanje modnoj industriji za ulogu koju igra u društvu i diplomatiji, i biće dodeljivan jednom godišnje od strane predstavnika kraljevske porodice. U izbor za dodelu ulaze mladi britanski dizajneri koji rade na kolekcijama ženske, muške mode i aksesoarima i pokazuju  ogroman talenat i originalnost, dok u isto vreme pozitivno utiču na društvo i/ili se pridržavaju čvrstih principa kada je u pitanju očuvanje životne sredine.

Ričardu je dodeljeno priznanje zbog njegovih izuzetnih printova i subverzivnog spina na temu retro stilova.Sa druge strane, njegov studio koji je opremljen Epson uređajima nudi povoljnu štampu studentima dizajna i drugim dizajnerima u povoju. Tokom događaja Ričard je zahvalio svojoj porodici, prijateljima i svima koji su ga podržavali. Kompanij Epson je odgovorio “Hvala vam što ste verovali u moju viziju studija. Konstantan dijalog i pasija da razvijam nešto novo me jako inspiriše i pomaže menii mom timu da napredujemo nakon svake kolekcije”.

“Jako je velika inspiracija videti kako Ričard istražuje snagu Epson digitalne štampe i veomasmo ponosni što imamo priliku da radimo zajedno. Ova nagrada je veliko priznanje za Ričardov tim i njihovu posvećenost, kreativnost i vredan rad”, izjavio je Heder Kendl, menadžer za razvoj tržišta u kompaniji Epson Europe.

Smart Point Adria

0 komentar

Slične teme